The Twilight Samurai

Information

Billeder

Original titel: Tazogare Seibee

Instruktør: Yoji Yamada

År: 2002

Genre: Historisk drama, samurai, romantik

Spilletid: 129 minutter

The Twilight Samurai

.

The Twilight Samurai

.

The Twilight Samurai

.

The Twilight Samurai

.

The Twilight Samurai

.

The Twilight Samurai

.

The Twilight Samurai

.

Handling

Da samuraien Seibei mister sin kone, må han selv stå for at passe sine to små døtre og senile mor. En dag vender en gammel legekammerat dog tilbage i Seibeis liv og giver ham lys i hans tilværelse, men hans stilling som samurai kommer desværre i vejen for hans behov for at være et familiemenneske.

Min mening

Dette er nok en af de bedste samuraifilm af en meget simpel grund: Den er realistisk. Der er ikke gjort brug af et overdramatiseret plot eller et ekstremt klimaks til at styre handlingen. Den udspiller sig i et naturligt tempo og virker hele tiden troværdig. Filmen foregår også i midten af 1800-tallet, hvor ikke alle samuraier kunne slås, så den skildrer på meget ægte vis, hvordan det virkelig var at være samurai i en periode uden konflikter.

De få kampscener, der optræder i filmen, er dog velspillet og virker autentiske, men det er dagligdagen, som er i fokus, og det er sådan set også det, der gør filmen god, fordi man får et indblik i et virkeligt miljø og lærer at forstå levevis og normer fra en anden tid i en anden kultur. Således får vi også at se, hvordan drama kunne udfolde sig blandt almindelige mennesker i fortiden, hvor man havde helt andre ting at bekymre sig om.

Kulisserne er fantastiske, og det samme er kostumer og make-up. Det bliver aldrig for fint eller for lyst, så illusionen heller ikke brydes. Skuespillet er ligeledes i top, særligt Hiroyuki Sanada, der af en eller anden grund ikke spiller lige så godt, når man ser ham i nyere Hollywood-film, der netop er præget af overdrevet dramatik og forceret action, men dette er en af de film, hvor han leverer varen.

Vurdering

Favoritkarakter: Seibei


Plot: 


Karakterer:


Skuespil:


Afslutning:


Det visuelle:


Overordnet karakter:

9/10
Total Page Visits: 103 - Today Page Visits: 1