Cold Fish

Information

Billeder

Original titel: Tsumetai Nettaigyo

Instruktør: Sion Sono

År: 2010

Genre: Thriller

Spilletid: 145 minutter

Cold Fish

.

Cold Fish

.

Cold Fish

.

Cold Fish

.

Cold Fish

.

Cold Fish

.

Cold Fish

.

Cold Fish

Handling

En fiskehandler ved navn Syamoto har giftet sig med en ung kvinde, efter hans tidligere hustru gik bort. Det synes hans teenagedatter bestemt ikke om, så den lille familie har været præget af konflikter, hvilket eskalerer, da datteren endnu en gang begår butikstyveri. Heldigvis bliver Syamoto dog tilbudt hjælp fra en kollega, som tilbyder at ansætte hans datter, så hun kan komme på ret kurs i tilværelsen. Men desværre viser den venlige, ældre herre sig at være mere, end hvad han først giver udtryk for.

Min mening

Denne film er godt nok modbydelig på alle måder. Samtlige karakterer lader til at være blottet for menneskelige følelser, da det kun er deres egoistiske drifter, der får lov at udfolde sig. Af den grund af det svært at finde en yndlingsperson, som man ønsker at identificere sig med, fordi de alle i bund og grund er ret usympatiske og behandler hinanden som skrald.

Og så er der lige det, at denne film indeholder nogle makabre scener, hvor der bestemt ikke er sparet på effekter og falsk blod. Det mest skræmmende er dog ikke de mange drab - men derimod de mennesker, som begår dem, og det faktum, at filmen er inspireret af et virkeligt par, der ejede en dyrehandel og dræbte mennesker, idet Sion Sono generelt lader sig inspirere af virkelige forbrydelser, når han laver film. På den måde bliver man også bevidst om, at hans film jo kun er brutale, fordi virkeligheden er brutal, og det samme er denne film.

Man sidder i over to timer og venter på et tilfredsstillende klimaks, og langt om længe kommer det da også, men desværre får det også en til pludselig at spejle sig i hovedpersonen, da man længe har siddet og håbet på, at han gør præcis det, som han ender med at gøre, hvilket gør en bevidst om, at man selv indeholder de mørke sider, som kommer til udtryk hele filmen igennem.

Der er en lang række seksuelle scener, som virker ret overflødige, da de ikke rigtig bygger videre på handlingen, og så kommer man desværre aldrig dybt ind i personerne - hverken hvad angår deres tanker eller tidligere tilværelse, og det er lidt synd, for når filmen er baseret på virkelige hændelser, vil man gerne forstå, hvad der lå til grund for disse. I stedet bliver folk skildret som moralløse skabninger, uden det bliver forklaret, hvordan de har mistet deres moral.

Vurdering


Favoritkarakter:
Nobuyuki


Plot: 


Karakterer:


Skuespil:


Afslutning:


Det visuelle:


Overordnet karakter:

6/10
Total Page Visits: 494 - Today Page Visits: 1