Gamera, the Giant Monster

Information

Billeder

Original titel: Daikaijuu Gamera

Instruktør: Noriaki Yuasa

År: 1965

Genre: Kaiju, katastrofe

Spilletid: 78 minutter

Gamera, the Giant Monster


Gamera, the Giant Monster


Gamera, the Giant Monster


Gamera, the Giant Monster


Gamera, the Giant Monster

Handling

Da en eksplosion ryster Arktis, vågner kæmpeskildpadden Gamera fra sin søvn, hvorpå den begynder at hærge kloden. Særligt Japan står for mål, og det er derfor op til japanerne at stoppe det gigantiske monster.

Min mening

Denne film blev lavet af et konkurrence filmselskab for at udnytte Godzillas succes, for der er kort sagt tale om en kopi af den originale Godzilla-film, både hvad angår plot og karakterer. Særligt karaktererne er de samme stereotype personer, der ikke rigtig gavner handlingen, fordi de er så karikerede, men man har i det mindste forsøgt at binde dem sammen og gøre dem til en del af historien, så der rent faktisk er en handling.

Dog har man jo set den før, så det er ikke ligefrem kreativiteten, der har fyldt under skriveprocessen. Det er derimod Gamera og modellerne, der trækker filmen op, og specielt modellerne og ødelæggelserne er for det meste meget godt lavet, og det er jo det, man vil se i en kaiju-film.

At filmen er i sort/hvid gør også, at man ikke kan se detaljerne, så modellerne og Gamera-kostumet virker mere troværdigt, men desværre bliver det også sværere at se, hvad der foregår i visse scener, fordi det simpelthen er så mørkt.

Vurdering


Favoritkarakter:
Gamera


Plot: 


Karakterer:


Skuespil:


Afslutning:


Det visuelle:


Overordnet karakter:

5/10
Total Page Visits: 78 - Today Page Visits: 1