Parallel Tokyo

Information

Billeder

Original titel: Parareru Toukyou

Instruktør: Yoshi Ishizuka

År: 2019

Genre: Katastrofe, drama

Antal afsnit: 4

Parallel Tokyo


Parallel Tokyo


Parallel Tokyo


Parallel Tokyo


Parallel Tokyo


Parallel Tokyo

Handling

Da Tokyo bliver ramt af et ødelæggende jordskælv, må man på en TV-station træde i karakter og sørge for at levere nyheder, selvom de ansatte ellers har deres egne personlige kriser, eftersom de selv er en del af katastrofen. 

Min mening

Denne serie tager fat i en virkelig interessant synsvinkel, fordi hele handlingen udspiller sig på en TV-station, hvor man ser konsekvenserne af et jordskælv blive rapporteret gennem et medie, så man på den måde lægger afstand til katastrofen, selvom man samtidig trækkes ind i den. I katastrofegenren følger man som regel en håndfuld personer i selve katastrofen, så det er en befriende tilgang at benytte sig af, når man tager udgangspunkt i mennesker, som er nødt til at forholde sig professionelle og udbrede informationer, selvom de også er ofre, der ikke aner, om deres kære er uskadte.

Desværre er der også tale om en serie på sølle fire afsnit, hvor konceptet aldrig rigtig bliver udforsket i dybden, så det bliver en meget kort affære. Man kunne sagtens have lavet 10+ afsnit, så det samtidig blev muligt at bygge videre på karaktererne og afslutte deres historier, for man får ikke svar på de spørgsmål, som personerne selv står med under katastrofen. Der optræder også relevante emner som udbredelsen af fake news på internettet og medierne som en bureaukratisk magt, hvilket lægger op til virkelig interessante diskussioner, som der så aldrig bygges videre på, fordi det hele absolut skal ende så brat.

I Japan besidder man også overdrevne katastrofetanker, så et jordskælv i Tokyo er nok til at man allerede få dage senere begynder at tolke det som nationens endelige, hvilket er fuldkommen unødvendige forestillinger at komme med, når man har at gøre med et land, som gang på gang rejser sig efter ødelæggelser. Serien burde mere indgyde håb, hvilket den da også forsøger, for det er trods alt det, som japanerne burde besidde, når de er så gode til at komme sig oven på kaos.

Vurdering


Favoritkarakter:
Mika


Plot: 


Karakterer:


Skuespil:


Det visuelle:


Overordnet karakter:

8/10
Total Page Visits: 151 - Today Page Visits: 1