Terror Newspaper

Information

Billeder

Original titel: Kyoufu Shinbun

Instruktør: Nakata Hideo, Hattori Daiji & Inoue Masanori

År: 2020

Genre: Gys, mysterie

Antal afsnit: 7

Terror Newspaper

.

Terror Newspaper

.

Terror Newspaper

.

Terror Newspaper

.

Terror Newspaper

.

Terror Newspaper

.

Handling

Da Shizuru flytter hjemmefra, begynder hun samtidig at modtage en mystisk avis, der forudser begivenheder ude i fremtiden. Hun kan derfor vælge at ignorere dette eller forsøge at ændre på de hændelser, som ingen andre end hende er klar over kommer til at ske.

Min mening

Plottet til denne serie er set et utal af gange, og historien er da også baseret på en manga. Faktisk minder det også meget om en manga, jo længere handlingen skrider frem, for jeg skal da lige love for, at det er en af de serier, der formår at kaste så meget på skuden, at den forliser i overdramatiske indslag. Og det er synd, for i de første episoder er det sådan set en meget god og fængende serie med tiltalende mystik og interessante personer (selvom de fleste er gak i låget). Der er også mange uhyggelige og uventede øjeblikke, men omkring halvvejs sker der så et langsomt skift, hvor det nærmest går hen og bliver en kopi af Death Note, før det hele går fuldkommen over gevind i andet sidste afsnit, så afslutningen ender med at blive en lidt tåbelig en af slagsen, der ikke helt formår at slå knude på den historie, man har brugt flere timer på at følge med i.

Jeg havde gerne set endnu flere episoder, så der kunne blive plads til at fokusere mere på det etiske og psykologiske aspekt, for det er i sidste ende det, der er det mest interessante. Alligevel lægges der vægt på drama og uhygge for at gøre serien så chokerende som muligt, men altså... Japan er storleverandør af klichéfyldt gys, så vi har jo set det hele før, og med hele tre instruktører, burde der være en, som havde sagt "hov, er vi ikke kørt lidt ad sporet?". Set fra en positiv vinkel kan man trods alt sige, at handlingen ikke ligefrem er forudsigelig, selvom det egentlig minder om en serieudgave af den japanske film Premonition fra 2004.

Vurdering


Favoritkarakter:
Shizuru


Plot: 


Karakterer:


Skuespil:


Det visuelle:


Overordnet karakter:

7/10
Total Page Visits: 146 - Today Page Visits: 1