Blood Oath

Land: Australien Instruktør: Stephen Wallace År: 1990 Genre: Historisk drama Spilletid: 108 minutter
Efter afslutningen på Anden Verdenskrig skal Japan stilles til ansvar for sine krigsforbrydelser, og en af disse var blandt andet Laha-massakren i Indonesien, som Australien står for at få de skyldige dømt for.
Dette er egentlig en interessant film, fordi den tager udgangspunkt i virkelige begivenheder, og skuespillet er sådan set også temmelig overbevisende. Desværre er der indskrevet en række fiktive elementer, så historien ikke bliver fuldt ud autentisk. Den er ikke desto mindre troværdig og beskæftiger sig med et ofte overset emne, idet tiden efter Anden Verdenskrig var præget af uorden, som der skulle ryddes op i, hvilket blandt andet indebar, at man skulle danne sig et overblik over, hvad japanerne havde foretaget sig under krigen. Og som filmen viser opstod der dermed også et dilemma angående krigsforbrydelser, fordi mange jo bare fulgte ordrer, hvilket man trods alt gør i en krig. Desværre fortæller filmen ikke den store historie, og i de knap to timer, den varer, sker der ikke så meget, så den burde slet ikke være så lang. Det er mest af alt et stykke historie uden det helt store klimaks eller de dybe moraler. Genremæssigt kan man kalde det for en krigskrimi.
Favoritkarakter: Littell Plot: 7/10 Karakterer: 6/10 Skuespil: 9/10 Afslutning: 8/10 Det visuelle: 6/10 Overordnet karakter:

6/10

Blood Oath

Blood Oath

Blood Oath

Blood Oath

Total Page Visits: 22 - Today Page Visits: 3