Mit liv som geisha

Land: USA Instruktør: Rob Marshall År: 2005 Genre: Historisk drama, romantik Spilletid: 145 minutter
Som lille bliver Chiyo solgt til et geisha-hus, hvor hun ender med at blive gjort til husslave. Efter mødet med nobel herre, drømmer hun dog om at blive geisha, hvilket med tiden lykkes for hende, da han bliver den mest populære af slagsen i distriktet.
Dette er en af Hollywoods etnocentriske film, hvor handlingen udspiller sig i udlandet, hvor alle af en eller anden uforklarlig grund taler engelsk. Jeg har aldrig forstået meningen med dette, for selvom det giver mening i tegnefilm henvendt børn, så er man bare ikke tro mod en kultur, når denne præsenteres med brug af et andet sprog. Amerikanerne går simpelthen på kompromis med realisme, fordi de har en fobi for undertekster. Det bliver ikke ligefrem bedre af, at der underligt nok er japanske vendinger indskrevet i dialogen, og at alle karakterer taler med en dårlig accent, så det er tydeligt, at engelsk ikke er deres modersmål. Oven i det har man taget det absurde valg at caste kinesere til at spille japanere, hvilket jo bare er et udtryk for Hollywoods raceproblematik inden for det asiatiske område. Men når det kommer til stykket er dette en velproduceret film, der visuelt er fantastisk. Den skildrer virkelig den japansk kultur på meget smuk og tiltagende vis, og man får et troværdigt indblik i livet som geisha på både godt og ondt. Kulisserne er virkelig flotte og betagende, og det samme er kostumerne, og da det er en lang film udvikler handlingen sig i et tilpas tempo, selvom afslutningen virker en anelse abrupt. Der er visse karakterer, der er overspillet - særligt Hatsumoto, der er en typisk filmskurketype, men jeg vil ikke sige, at der er nogen, der overtager historien, så man som seer får, hvad man forventer.
Favoritkarakter: Chiyo Plot: 9/10 Karakterer: 8/10 Skuespil: 7/10 Afslutning: 7/10 Det visuelle: 10/10 Overordnet karakter:

8/10

Mit liv som geisha

Mit liv som geisha

Mit liv som geisha

Mit liv som geisha

Mit liv som geisha

Total Page Visits: 34 - Today Page Visits: 2