Tora! Tora! Tora!

Information

Billeder

Land: USA

Instruktør: Richard Fleischer, Toshio Masuda og Kinji Fukasaku

År: 1970

Genre: Historisk drama, krig, action

Spilletid: 144 minutter

Tora! Tora! Tora!Tora! Tora! Tora!Tora! Tora! Tora!Tora! Tora! Tora!Tora! Tora! Tora!Tora! Tora! Tora!


Handling

Under Stillehavskrigen vælger USA at lukke af for handlen med Japan, hvilket fører til, at Japan beslutter sig for at erklære krig mod USA ved at foretage et angreb. Dette bliver rettet mod den amerikanske flådebase i Pearl Habor på Hawaii, hvor USA ikke er forberedt på et snigangreb.

Min mening

Denne film er kendt for at skildre angrebet på Pearl Habor på mest autentisk vis, men selvom den dermed er meget lærerig, så bliver den også kedelig, fordi det er en film på over 2 timer, som bygger op til et angreb, der kun fylder de sidste tre kvarter af filmen. Og det er netop angrebet, man ser frem til, for det er virkelig overbevisende med realistiske effekter, stunts og modeller.

Nogle gange kan man godt glemme, at man sidder og ser en film, når fly eksploderer og skibe blive smadret, for i modsætning til filmen om Pearl Habor fra 2001, så har man ikke kunnet gøre brug af computereffekter, og alting virker derfor mere troværdigt. Dog bliver det mest af alt en historietime, fordi man som seer observerer handlingen, uden at man kommer tæt på de involverede parter. Man kan derfor heller ikke vælge side, men det er jo egentlig en god ting, at man kan forholde sig neutral, da krig trods alt består af to fløje med forskellige opfattelser af, hvem der er den gode, og hvem der er den onde.

Det er en meget succesfuld og retfærdig fællesproduktion mellem USA og Japan, for selvom Japan naturligvis er filmens fjende, så bliver de ikke udstillet sådan. Men fordi vi alle ved, hvad filmen ender med, så er det mere interessant end spændende at se, hvordan USA blev taget på sengen.

Vurdering


Favoritkarakter:
Hull


Plot: 


Karakterer:


Skuespil:


Afslutning:


Det visuelle:


Overordnet karakter:

7/10
Total Page Visits: 199 - Today Page Visits: 1