All Nippon Airways Flight 533

All Nippon Airways Flight 533All Nippon Airways Flight 533 var et mindre passagerfly af typen NAMC YS-11, der den 13. november 1966 lettede fra Osaka lidt over klokken 19 med retning mod MatsuyamaShikoku. Da flyet ankom til sin destination en time senere, gjorde piloten klar til at lande, men der var på det tidspunkt dårlig sigtbarhed på grund af regnskyer, og han ramte derfor landingsbanen alt for sent og valgte af den grund at afbryde landingen for i stedet at prøve forfra. Flyet steg til vejrs igen, men på sin vej tilbage mod landingsbanen styrtede det uden videre ned i indlandshavet mellem Shikoku og Honshu 2 kilometer fra lufthavnen, og alle 5 besætningsmedlemmer og 45 passagerer mistede dermed livet – heriblandt 12 par, der var på vej på bryllupsrejse i Matsuyama. 

Dette var før sorte bokse var blevet installeret i alle fly, så det er aldrig blevet opklaret, hvad der forårsagede flystyrtet, der desuden var den femte og sidste flyulykke med dødeligt udfald i Japan i 1966. På grund af den mislykkede landing til at starte med har man spekuleret i en teknisk fejl, mens overarbejde for pilotens vedkommende også er blevet nævnt som en mulig faktor. Landingsbanen i Matsuyama er siden blev forlænget.

Ikke alle lig blev fundet efter ulykken, så fiskeindustrien i området blev mærket, idet folk simpelthen ikke turde købe fisk af frygt for, at de havde spist af de forsvundne lig i havet.

 

Total Page Visits: 412 - Today Page Visits: 1