Branden i Sakata

Branden i Sakata
Det mørke område viser brandens omfang

Branden i Sakata

Den fjerde største brand i Japan siden Anden Verdenskrig fandt sted i 1976 i byen Sakata i Yamagata-præfekturet, hvor 225.000 kvadratmeter af byen udbrændte, hvilket svarede til, at 1774 bygninger i byens centrum tog skade af flammerne, hvilket gjorde 3300 personer hjemløse. 

Branden opstod den 29. oktober omkring klokken 17.40 i byens biograf, mens omkring 20 personer var samlet i denne for at se en film, da projektørlampen selvantændte. Alle blev dog evakueret fra biografen, og brandvæsnet blev hurtigt tilkaldt, men grundet stærk vind fra kysten fik ilden hurtigt spredt sig videre til nabobygningerne, hvorfra den fortsatte i nordøstlig retning og med tiden kom helt ud af kontrol, så man måtte evakuere alle indbyggere i bymidten. På den måde var der ingen civile, som omkom, men en enkelt brandmand endte dog med at miste livet under slukningsarbejdet, der fortsatte langt ud på natten, inden ilden blev slukket klokken 5 om morgenen næste dag.

I årene efter blev de medtagede bygninger revet ned, og Sakata centrum blev genopbygget, så alle spor af branden nu er borte. Samlet set løb skaderne op i over 40 milliarder yen, så der mest af alt var tale om en økonnomisk katastrofe, idet ingen historiske bygninger gik tabt.

Total Page Visits: 495 - Today Page Visits: 1