FedEx Express Flight 80

FedEx Express Flight 80
Det udbrændte flyvrag

FedEx Express Flight 80

Den 23. marts 2009 ankom fragtflyet FedEx Express Flight 80 til Narita Lufthavn i Japan efter at være lettet fra Guangzhou Baiyun International Lufthavn i Kina nogle timer forinden. Da flyet gjorde klar til landing lidt i klokken 7 om morgenen, endte det dog med at styrte ned på landingsbanen, hvorved det brød i brand, mens de to ombordværende piloter omkom på stedet. Der var derfor ikke tale om en redningsaktion, men derimod et større sluknings- og oprydningsarbejde, som førte til, at den ene af landingsbanerne i Narita Lufthavn måtte lukkes af det meste af dagen, hvilket førte til flere forsinkelser og aflysninger. 

Turen mellem Kina og Japan var ellers foregået uden problemer, men ved ankomsten til Narita Lufthavn blev piloterne tilsyneladende overrasket over den stærke vind, så den sidste del af landingsproceduren endte med at blive lidt for voldsom, da flyet simpelthen ramte landingsbanen i alt for høj fart, hvorved det foretog en række spring, der både fik det til at falde fra hinanden, ligesom piloterne fuldkommen mistede kontrollen og derfor ikke kunne forhindre ulykken, som blev fanget på film af lufthavnens kameraer, hvilket gjorde efterforskningen nemmere, da man dermed kunne se, hvad der helt nøjagtigt skete under den fejlslagne landing. 

Denne ulykke var desuden nærmest identisk med en anden, der fandt sted i 1997, da et andet FedEx-fragtfly af samme flytype styrtede ned under landingen i Newark International Lufthavn i Alaska. Hér endte de tre ombordværende besætningsmedlemmer dog med at overleve.

Total Page Visits: 649 - Today Page Visits: 1