Gaseksplosionen i Kakegawa

Gaseksplosionen i KakegawaDen 22. november 1983 omkom 14 mennesker i byen Kakegawa i Shizuoka-præfekturet, da der opstod en gaseksplosion på en restaurant i resortområdet kendt som Tsumagoi. Restauranten var åben for besøgende, og serveringen af maden var i fuld gang, da eksplosionen pludselig ramte klokken 12.45, men optakten til denne hændte faktisk en uge tidligere. I sommermånederne benyttede man sig nemlig af store gasbeholdere til madlavning, mens man om vinteren slog disse fra for i stedet at benytte mindre beholdere. I forbindelse med røromlægningen til de små gasbeholdere, glemte man ved en fejl at slå de store beholdere fra, så gassen fra disse altså begyndte at sive ud, hvilket fik fatale konsekvenser den 22. november, som var den første åbningsdag i vinterperioden.

Der var derfor ingen, som havde bemærket lugten af gas, ligesom der indtil videre ikke havde været nogen gnist til at antænde denne, før en ismaskine blev slået til. I samme sekund lød en gigantisk eksplosion, og eftersom der i restauranten var både personale og kunder, var der 27 som blev såret, mens 14 omkom. Hele bygningen blev flået i stykker som følge af trykket, og det skulle efterfølgende vise sig, at ulykken sagtens kunne være blevet forhindret. En del gæster kunne nemlig lugte gassen, og restauranten var da også i besiddelse af fire gascensorer, men eftersom to af dem var i stykker, så var det kun de to andre, som fik registreret gassen, så personalet reagerede ikke på alarmen.

Denne ulykke hændte tre år efter, at man i Shizuoka havde oplevet en anden dødelig gasulykke, og herefter kom der derfor øget fokus på både offentlige og private gasforbindelser, så fremtidige ulykker kunne undgås.

Total Page Visits: 18 - Today Page Visits: 1