Yuuki Nakuras forsvindning

Yuuki Nakuras forsvindningHimezaka Kanachiana er navnet på en underjordisk grotte beliggende i Okayama-præfekturet. Det karakteristiske ved denne er, at der sådan set er tale om et hult kammer, hvor regnvand samler sig, således at der er blevet skabt en underjordisk sø, hvor det gennem tiden har været populært for folk at bade. For at komme frem til søen skal man dog igennem en halvanden kilometer lang tunnel, hvorefter man ender frem til den enorme grotte, som nu om dage er spærret af. For at få adgang skal man ansøge om tilladelse, men der er alligevel folk, der nu og da vælger at besøge Himezaka Kanachiana uden at gøre dette, hvilket blandt andet var tilfældet i 2008, hvor en gruppe universitetsstuderende fra Shikoku og Chugoku-regionen var på træningstur i området, hvor det var en del af programmet at tage en tur forbi den underjordiske grotte, selvom det ellers var i begyndelsen af januar. Men eftersom grotten befandt sig under jorden, var temperaturen hér højere end over jorden.

De universitetsstuderende var en del af en gruppe, som hvert år tog til Himezaka Kanachiana for at tage imod en udfordring, som gik ud på, at man skulle begive sig ned til den underjordiske sø og krydse denne, hvilket for det første krævede, at man kunne svømme, men også at man ikke var bange for mørke, eftersom der var fuldkommen mørkt. Der var samtidig tale om en snæver passage frem til grotten, og af den grund blev de studerende delt op i to grupper, hvor den første gruppe klarede turen til den underjordiske sø den 2. januar, mens det var planen, at den næste gruppe skulle tage turen den 5. januar. En af dem, som var med i den anden gruppe, var den 21-årige Yuuki Nakura fra Kochi, som aldrig havde besøgt Himezaka Kanachiana før. Alligevel begav han sig frem til grotten i selskab med fire andre universitetsstuderende, hvor det kun var en enkelt af disse, som havde erfaring med at krydse en underjordisk sø.

Ved ankomsten til søen var det meningen, at man skulle hoppe de 5 meter ned i denne og svømme de 20 meter hen til den anden side, røre klippen og svømme tilbage igen. Og da Yuuki hoppede i vandet, kunne de andre se, at det lykkedes ham at nå frem til den modsatte side af søen, hvor han satte sig til rette på en sten, før han uden videre forsvandt, straks som lyset blev rettet væk fra ham. Herefter var der ingen, som så noget til Yuuki Nakura, hvis pandelygte ellers kunne ses på klippevæggene, hvilket indikerede, at hans ansigt vendte opad. De fire andre universitetsstuderende kaldte dog på ham, men der kom intet svar, og når de lyste henover vandoverfladen med deres lygter, kunne de heller ikke længere få øje på ham. Pludselig gav Yuuki dog lyd fra sig i form af et “hey” efterfulgt af endnu flere. Hans kald kom dog ikke i en alarmerende tone, så de andre studerende gik ikke ud fra, at han var i problemer. I stedet bad de ham komme tilbage, men herfra blev der igen stille, og der kom ikke længere lyd fra Yuuki, ligesom lyset fra hans pandelygte forsvandt.

Af frygt for at der var sket ham noget skyndte de fire andre sig derfor at slå alarm, og beredskabsstyrelsen rykkede således ud til den underjordiske sø, hvor der imidlertid ikke var et eneste spor efter Yuuki. Han var simpelthen forsvundet i et hulrum under jorden. Men eftersom dette var halvt fyldt med vand, var det oplagt, at han var druknet. Alligevel havde han ikke råbt efter hjælp, og man fandt aldrig frem til hans lig, ligemeget hvor meget man gennemsøgte grotten. Yuuki Nakuras forsvinding er derfor omgærdet af mystik, men han er ikke den eneste japaner, som er forsvundet i en underjordisk sø. I 1986 forsvandt en 22-årig mand også under en udflugt med andre universitetsstuderende i en grotte vest for Tokyo. Hans lig blev først fundet 25 år senere i 2011.

Total Page Visits: 18 - Today Page Visits: 1