Japandue

Japandue

På trods af navnet er japanduen ikke kun begrænset til Japan. Denne består nemlig af tre underarter, hvoraf to af disse kun findes på enkelte øer i Japan, hvorved disse anses for at være truet, mens den tredje underart derimod er mere almindelig, eftersom den både findes i Kina, Korea og Japan, hvor den mest er at finde i de sydlige egne af landet. Japanduen er dog sky og foretrækker at leve i skovområder, og derfor er menneskelig aktivitet også med til at begrænse artens udbredelse, da denne due foretrækker naturen frem for byen. Arten menes derfor at være blevet udryddet på Okinawa. I Japan er arten både blevet fredet, ligesom den har fået status som et naturmonument.

Japanduen er kendetegnet ved at have en grå fjerpragt med et grønt og lilla skær, der er mest tydeligt omkring hoved og hals, hvilket gælder for både hanner og hunner, så man ikke umiddelbart kan se forskel på kønnene. Højden ligger på cirka 40 centimeter, mens vægten er på over 500 gram, hvilket gør dette til den største art af duer inden for slægten Columbia. Japanduen lever af mest af planter, frugter, nødder og bær, men de kan også spise insekter, orme og snegle.

Total Page Visits: 142 - Today Page Visits: 1