Kobberfasan

KobberfasanKobberfasaner er en fugleart, hvis udbredelse er begrænset til Japan, hvor de i alt 5 underarter lever vildt på tre af landets fire hovedøer: Honshu, Shikoku og Kyushu, hvor deres leveområder og adfærd er noget nær identisk med den almindelige fasans. Kobberfasanen har fået sit navn, fordi hannernes fjerpragt er kendetegnet ved at have rødbrune kobbernuancer, mens hunnerne dog er gråbrune, samtidig med at deres halefjer er kortere end hannernes. Inklusiv halefjer kan hannerne nå en længde på mere end 130 cm. mens hunnerne bliver under halvt så lange. Hannerne er desuden større, idet deres vægt typisk ligger over 1 kg., hvorimod hunnernes ligger på under 1 kg. Kobberfasaner lever i skovområderne omkring bjerge, og i Japan er de derfor kendt som yamadori, hvilket betyder skovfugl. 

Det er tilladt at jage kobberfasaner, men grundet det menneskelige samfunds udbredelse og påvirkning af deres levesteder er arten tæt på at være truet. Det er derfor ikke tilladt at skyde hunnerne, ligesom en jæger kun må nedlægge et begrænset antal hanner om året. Kobberfasaner opholder sig som regel på jorden, hvor de blandt andet lever af at spise frø, plantevækst, insekter og snegle.

Total Page Visits: 37 - Today Page Visits: 1