Okinawaspætte

OkinawaspætteOkinawaspætten er en spætte, der kun lever vildt på de nordlige egne af øen Okinawa, hvor antallet af fugle anslås til at være under 600 eksemplarer, hvilket betyder, at arten er truet af udryddelse. På grund af skovrydning fortsætter antallet af vildtlevende fugle med at falde, til trods for at de ellers er fredet. Okinawaspætter holder nemlig til i subtropiske skove, der er flere årtier gamle, idet deres næb ikke kan hakke igennem ungt bark, så selvom man bliver ved med at plante nye træer, når man fælder de gamle, så har det altså konsekvenser for fuglenes levevis. Majoriteten af fuglene er derfor at finde i nationalparken Yanbaru på Okinawa, hvor anlæggelsen af amerikanske militærbaser har været en af de primære årsager til skovrydning, og derfor har lokale politikere arbejdet hen mod at få fjernet disse ved blandt andet at ansøge om, at området bliver optaget på UNESCOs liste over verdensarv. Aktiviteten fra militærbaser er desuden med til at forstyrre fuglene i deres parringssæson, og det er derfor ikke alle, der yngler årligt.

Okinawaspætten når en længde på omkring 30 centimeter. Den har brune fjer med rødlige nuancer, der er mest markante på skalpen for hannernes vedkommende.

 

Total Page Visits: 208 - Today Page Visits: 1