Natto

Natto er gærerede soyabønner, der kan spises som et separat måltid eller som tilbehør i retter, hvor det er mest almindeligt at benytte natto som topping på ris. Natto er mest populær i det østlige Japan, idet natto er kendetegnet ved at have en stærk lugt og smag, som ikke alle bryder sig om, mens det har en fedtet og nærmest slimet tekstur, der får soyabønnerne til at klæbe sammen. De gærede soyabønner fremstiller glutaminsyre, så natto er særligt rig på proteiner samt mineraler, så nu om dage nydes natto mest som morgenmad - eksempelvis på brød som en slags klumpet syltetøj. Hvis man spiser natto for sig selv er det mest almindeligt at gøre dette med spisepinde.

Natto kan sagtens laves derhjemme, hvor man kan gære soyabønner, der kan købes til dette formål, men ellers er det mest udbredt at købe færdiglavet natto, der sælges i pakninger á cirka 50 gram - typisk med tilhørende tare-sauce eller karashi-sennep, som det er populært at blande i natto. 

Total Page Visits: 65 - Today Page Visits: 2