Tare

Tare

Tare er en sauce, der enten kan benyttes til at marinere kød, som ingrediens i supper eller som dybbelse til diverse retter for at give disse ekstra smag. Tare kan fremstilles på forskellige måder, så der findes ingen egentlig opskrift, men man anvender som regel en blanding af soyasauce, dashi, mirin eller sake og et sødemiddel såsom sukker eller honning, der opvarmes indtil man får en tykflydende, mørk sauce, hvis konsistens afhænger af tilberedningstiden. Herudover kan tilsættes forskellige ingredienser alt efter smag - eksempelvis ingefær, men med basisingredienserne er tare i forvejen en kompleks blandning af forskellige smage, og tare kan derfor være svær at definere som smag, idet saucen både kan være sødlig og salt.

Tare-sauce er særligt populær til grillet kød og kaldes ofte også for teriyaki-sauce fordi det blandt andet anvendes under tilberedningsprocessen kendt som teriyaki, hvor kød marineres før og glaseret imens, det bliver grillet, sådan at det altså holdes fugtigt, hvilket samtidig tilfører kødets skorpe glans.

Total Page Visits: 66 - Today Page Visits: 1