Nikujaga

Nikujaga

Nikujaga er en japansk ret bestående af grøntsager og kød. Den typiske hovedingrediens er dog kartofler, idet nikujaga er en forkortelse af "niku-jagaimo", der direkte oversat betyder "kød-kartoffel", for der er på en måde tale om japanernes svar på biksemad, hvor man blander stykker af kartofler med fars eller skiver af kød, hvilket typisk er oksekød eller svinekød. Af andre ingredienser ses som regel løg og gulerødder, mens retten også tilsættes smagsforstærkere som sukker eller sojasovs. I modsætning til biksemad bliver nikujaga dog ikke stegt men derimod kogt, indtil det meste af væsken er borte, så retten kan spises med brug af spisepinde. Dog kan man også bevare noget af væsken, så der i stedet bliver tale om en stuvning. Og faktisk opstod retten netop som en stuvning tilbage i slutningen af 1800-tallet. Nogle gange bliver nikujaga dog spist med ris ved siden af, mens det også er almindeligt at blande nudler i retten.

Nikujaga er en nem ret og er derfor populær i de japanske hjem, men det sælges dog også på japanske restauranter, hvor man nogle steder gør mere ud af at gøre anretningen mere enkel og fin, end den bliver i privaten.

Total Page Visits: 123 - Today Page Visits: 1