Skál

Skál er navnet på en japansk læskedrik, der nu og da også bare staves "Skal", selvom den faktisk udtales som "Skol". A'et med apostrof er nemlig et alternativt forsøg på at skrive et Å, idet Skál er inspireret af det danske ord "skål". Dette skyldes naturligvis, at man skåler med drikkevarer, men Skál er dog ikke en helt normal drikkevare. Der er nemlig tale om en såkaldt mælkesodavand - altså danskvand som er blandet op med fermenteret skummetmælk, hvilket giver en speciel smag og konsistens. Skál findes dog i forskellige udgaver, idet danskvand sådan set bare er sodavand uden smag, hvilket derfor giver de samme muligheder for smagsvarianter, men grundet den tykkere konsistens er det mest almindeligt at benytte frugtsmage såsom melon og mango.

Skál blev lanceret af mejeriselskabet Minami Nihon Rakuno Kyodo Co., Ltd. i 1972, selvom der på flaskerne står 1971, hvilket kan skyldes, at det var det årstal, man påbegyndte produktionen. Drikken blev hurtigt så populær, at Minami Nihon Rakuno Kyodo Co., Ltd. indgik regionale samarbejder med forskellige producenter, som begyndte at sælge den i store dele af Japan, og i 1984 blev Skál udbredt til USA. Nu om dage sælges Skál typisk i halv liters plastikflasker, men de findes dog også i dåser - eksempelvis som energidrikke. Skál bør nydes kold og er derfor mest populær om sommeren.

Nogle varianter findes kun i regionale udgaver, fordi de er blevet tilsat lokale produkter, så det er altså ikke alle udgaver, der sælges på landsplan. Den originale "smagløse" version er den mest populære, og denne er ligeledes farveløs, idet den mest af alt ligner mælk, som er blandet op med vand, eller meget tynd glasur.

Total Page Visits: 58 - Today Page Visits: 1