Inbanuma-monsteret

Inbanuma-monsteret

I Chiba-præfekturet øst for Tokyo ligger en sø kaldet Inbanuma, hvor der ifølge en lokal legende bor et monster, som i 1843 stod bag et massedrab på 13 mænd, der var blevet udsendt af Tokugawa-shogunatet med det formål at inddæmme søen, så man kunne anlægge landbrug i området. Dette projekt var man begyndt på over 100 år forinden, før man i sommeren 1984 forsøgte at færdiggøre det med hjælp fra tusindvis af arbejdere. Men trods den store investering måtte arbejdet indstilles året efter, og årsagen til dette kendes ikke med sikkerhed, hvilket muligvis førte til myten om Inbanuma-monsteret.

Ifølge denne var inddæmningen af søen godt i gang i efteråret 1843, da et uvejr pludselig opstod, samtidig med at et 5 meter langt væsen med mørk pels, et abelignende ansigt og 30 centimeter lange kløer kom til syne på en sten, hvor det i første omgang nøjedes med blot at observere de chokerede arbejdere, før det uden videre gav sig til at udgyde et voldsomt skrig, der tog livet af 13 mænd, før den mystiske skabning atter forsvandt ned i søen, hvor den var kommet fra. De overlevende kunne berette, hvad der var sket, men de blev efterfølgende syge efter at have mødt monsteret, som ingen nogensinde har set igen - heller ikke selvom inddæmningen af Inbanuma blev genoptaget 100 år senere.

Dødsfald var ikke ualmindelige under store anlægsprojekter før i tiden, så det vides ikke, om dødsulykken rent faktisk fandt sted, og om myten i så fald er baseret på denne, eller om der derimod er tale om et lokalt sagn, der senere blev til som en forklaring på, hvorfor inddæmningen af søen blev indstillet. Myten findes ikke desto mindre nedskrevet med en tegning af monsteret, så det har også været debatteret, om der kunne have været tale om en ukendt art, eller om der i virkeligheden var tale om en forvildet sæl, som blot skræmte arbejderne, fordi de ikke havde forventet at se en sådan i en sø.

 

Total Page Visits: 60 - Today Page Visits: 1