Fillomino er et logikspil bestående af en plade med firkantede felter, hvor der i nogle af disse optræder tal, mens resten er tomme. Opgaven går ud på at udfylde de tomme felter med tal, så disse tilsammen skaber sammenhængende felter bestående af det antal tal, som er angivet i disse. Hvis der eksempelvis står 1 i et felt, så er dette altså allerede et felt for sig selv, hvilket kan markeres ved at tegne en tyk streg om feltet. Andre tal står som regel forskudt i et begrænset antal, så man derfor må prøve sig frem og se, hvor man skal skrive lignende tal for at forbinde dem med hinanden, så alle tal til sidst er forbundet i separate felter bestående af det antal, som er angivet med brug af tallene i disse. Som en ekstra udfordring kan det nogle gange være nødvendigt, at man selv skriver et 1-tal i et felt, hvis det viser sig, at der er for mange felter til rådighed.
Der er kun én løsning på Fillomino, som findes i forskellige størrelser og sværhedsgrader, ligesom der sågar findes forskellige udgaver. Standardudgaven tillader eksempelvis, at felterne med tal kan have forskellige former så længe tallene optræder sammenhængende, mens en anden variant kun tillader, at tallene optræder i en rektangulær form - altså at de står på en eller flere rækker. Andre udgaver gør det enten nemmere eller sværere at finde frem til den endelige løsning, fordi at disse sætte begrænsninger, men dermed også definerer de muligheder, man kan gøre brug af, når man gradvist gætter sig frem ved at forene tal i et fælles mønster.
Udfordringen ved Fillomino er, at man kan komme til at skrive et tal i et felt, hvor der i virkeligheden skal stå et andet tal, og jo højere tallet er, desto flere felter skal der udfyldes med brug af dette. Hvis der er identiske tal i nærheden af hinanden, er det dog sandsynligt, at disse skal forenes i et mønster, men de kan dog også fungere som en ledetråd, der gør det umuligt at forene dem med hinanden, fordi talgrænsen dermed bliver nået. Hvis to 3-taller eksempelvis optræder ved siden af hinanden, så er det ikke muligt at knytte dem til et andet 3-tal, der befinder sig et felt borte, hvorved man ved, at dette felt ikke skal indeholde et 3-tal. Mønstre med identiske tal må nemlig ikke komme i kontakt med hinanden, men skal i stedet optræde opdelt.
Fillomino blev udgivet i 1980'erne, hvor det var særligt populært som tidsfordriv. Hvis man løser en Fillomino på papir, anbefales det dog, at man gør brug af blyant, så man derfor kan viske ud undervejs. Man bør desuden ikke markere et mønster bestående af tal, før man er sikker på, at de er forenet korrekt, fordi der altid er den mulighed, at det er gjort forkert. Nu om dage er det blevet muligt at løse Fillomino digitalt.
.