Eshima Ohashi

Eshima Ohashi

Eshima Ohashi er navnet på en rammebro beliggende i Chugoku-regionen, hvor den forbinder Shimane-præfekturet og Tottori-præfekturet. Broen løber over Nakaumi-søen og er med sine 1,7 kilometer blandt de længste rammebroer i verden. Længden skyldes imidlertid, at det har været nødvendigt at gøre plads til, at skibe og store både kan passere under Eshima Ohashi, der blev opført i 2004 med det formål at erstatte en tidligere klapbro, for passagen over vandet er faktisk kun 500 meter lang. Broens højeste punkt befinder sig 45 meter over vandet, og dette har ført til, at der fra visse vinkler opstår en optisk illusion, så Eshima Ohashi virker ekstremt stejl, til trods for at den har en hældning på under 10 grader.

Den optiske illusion har resulteret i et utal af billeder og videoer, som er blevet spredt på internettet, hvor Eshima Ohashi ofte nævnes blandt de "farligste" og "vildeste" broer i verden, selvom der er tale om en ganske normal bro. Netop længden på Eshima Ohashi betyder, at biler ikke har problemer med at køre op eller ned fra den. Men grundet højden på broen kan hældningen altså virke ekstrem, når man betragter denne fra bestemte vinkler. Men så snart man ser broen fra siden vil man opdage, at den virker temmelig normal, hvilket den da også gør fra de fleste vinkler.

Med teleskoplinser er man oven i købet i stand til at styrke den optiske illusion, og det er sådanne billeder, der på internettet har givet Eshima Ohashi tilnavnet "Rollercoaster Bridge" - altså rutsjebanebroen. Som med alt andet på internettet skal man dog altid huske på, at der er en forklaring bag det, der virker alt for vildt til at være sandt.

Total Page Visits: 455 - Today Page Visits: 2