Hakodate (334 m.)

Hakodate (334 m.)

Hakodate er et 334 meter højt bjerg beliggende på Hokkaido ved siden af byen med samme navn. Grundet den lave højde er Hakodate-bjerget et populært udflugtsmål for vandrere eller folk, der bare gerne vil betragte udsigten fra toppen. Denne er nemlig kendt for at være stedet, hvor man kan nyde en af Japans tre smukkeste natlandskaber på grund af den nære beliggenhed til Hakodate, som er en storby, af hvilken grund denne fremstår oplyst i mørket. Hakodate-bjerget udgør det meste af en mindre halvø, og fra toppen har man derfor også udsigt ud over havet.

Det er muligt at komme frem til toppen af Hakodate-bjerget til fods, med bil, med bus eller med svævebane. På grund af fare for glatføre så lukkes vejene på bjerget dog for privatkørsel i vinterhalvåret fra november til april, og fordi bjerget netop er populært i aftentimerne, så er det ikke tilladt at køre i bil mellem klokken 17 og 22 fra april til september og mellem klokken 16 og 21 i oktober og november. Busser kører dog hele dagen, og der er særlige sightseeingbusser, der også kører om vinteren. Svævebanen er ligeledes åbent året rundt (foruden en kort vedligeholdelsesperiode i efteråret), men denne lukker dog ned efter klokken 22 og 21 afhængig af dato.

Turen til toppen med svævebane tager 3 minutter, mens det tager en time til fods fra foden, der befinder sig 2 kilometers gang fra Hakodate station. Busser til toppen af Hakodate-bjerget afgår fra Hakodate station, hvorfra der er en halv times kørsel. Sightseeing-busser holder på toppen i en halv times tid, før turen går tilbage til stationen.

Total Page Visits: 396 - Today Page Visits: 1