Zao (1841 m)

Zao (1841 m)Zao er navnet på en 1841 meter høj vulkan, der befinder sig i Tohoku-regionen imellem Miyagi-præfekturet og Yamagata-præfekturet. Det er den mest aktive vulkan i regionen. Under et udbrud i 1720’erne skabtes en kratersø på bjerget, der nu om dage kaldes for søen med de fem farver, fordi den ændrer farve alt efter vejr og sæson. Søens diameter er 320 meter, mens den er 60 meter dyb. Denne er nu om dage grunden til, at mange vælger at bestige Zao, og det er derfor relativt nemt at komme frem til søen, idet man kan tage dertil med bus i sommerhalvåret, ligesom man kan benytte sig af en svævebane fra byen Zao Onsen ved bjergets fod, hvilket dog også kræver en vandretur på over en halv time.

Zao er et populært område for skiturister, og om vinteren kan man se såkaldte snemonstre, når en koldfront fryser bjergets grantræer til is, så de optræder som spøgelser i sneen. Da Zao er et selvstændigt bjerg, kan man fra toppen nyde udsigten til det omkringliggende landskab.

Det er blandt andet muligt at komme til Zao Onsen med bus fra Yamagata. Turen dertil tager 40 minutter, mens det tager 50 minutter ekstra med busser der fortsætter videre til kratersøen. 

 

Zao (1841 m)195total visits,1visits today