Zao (1841 m)

Zao (1841 m)

Zao er navnet på en 1841 meter høj vulkan, der befinder sig i Tohoku-regionen imellem Miyagi-præfekturet og Yamagata-præfekturet. Det er den mest aktive vulkan i regionen, men den har dog ikke været i udbrud siden 1940. Under et udbrud i 1720'erne skabtes en kratersø på bjerget, der nu om dage kaldes for søen med de fem farver, fordi den ændrer nuance alt efter vejr og sæson. Søens officielle navn er Okama, og dens diameter er 320 meter, mens den er 60 meter dyb. Selvom søen er spærret af og kun kan betragtes på afstand, så er denne grunden til, at mange vælger at bestige Zao, og det er derfor relativt nemt at komme frem til søen, idet man kan tage dertil med bus i sommerhalvåret, ligesom man kan benytte sig af en svævebane fra byen Zao Onsen ved bjergets fod, hvilket dog også kræver en vandretur på over en halv time.

Zao er et populært område for skiturister, når bjergets tinde om vinteren er dækket af sne, og her kan man også se såkaldte "snemonstre", når en koldfront fryser bjergets grantræer til is, så de optræder som spøgelser i sneen.

Det er blandt andet muligt at komme til Zao Onsen med bus fra Yamagata. Turen dertil tager 40 minutter, mens det tager 50 minutter ekstra med busser der fortsætter videre til kratersøen. 

 

Total Page Visits: 490 - Today Page Visits: 1