Ueshi-borgen

Ueshi-borgen

Ueshi-borgen ligger på det 370 meter høje Ueshi-bjerg i Tottori-præfekturet, hvor den blev opført som en fæstning i 1366 med det formål at holde provinsen beskyttet mod udefrakommende klaner, idet det bjergrige område fungerede som et naturligt værn, der tilmed kunne give en god udsigt ud over de omkringliggende egne. Borgen var oprindeligt ejet af Nanjo-klanen, der kortvarigt mistede herredømmet over den, da den blev belejret af Amago-klanen i 1500-tallet, men da Nanjo-klanen slog sig sammen med Mori-klanen, formåede de at genvinde Ueshi-borgen.

Da Mori-klanen senere blev angrebet af Oda Nobunagas tropper, besluttede Nanjo-klanen sig dog for at skifte side og tilslutte sig Oda Nobunaga og herefter hans efterfølger Toyotomi Hideyoshi. Efter hans død støttede Nanjo-klanen så op om Mitsunari Ishida, hvilket endte med at få konsekvenser, idet Tokugawa Ieyasu fik tilkæmpet sig den politiske magt efter Slaget ved Sekigahara i 1600, hvor de klaner, der havde udvist støtte til Mitsunari blev straffet ved eksempelvis af få frataget deres domæne. Dette var også tilfældet med Nanjo-klanen, og da Ueshi-borgen dermed blev forladt, gik den med tiden i forfald og var ikke andet end en ruin, da en efterkommer af Nanjo-klanen i 1931 besluttede sig for at opføre en rekonstruktion af en hovedbygning på grunden. Denne blev i 1990 erstattet af en mere autentisk en af slagsen på 3 etager, og den var oprindeligt åben for offentligheden, så man blandt andet kunne beundre udsigten ud over området, men den er siden blevet lukket og kan derfor kun betragtes udefra.

Der er ingen station i nærheden af Ueshi-borgen, idet den nærmeste ligger over 6 kilometer væk. Der er dog en vej, der fører frem til foden af Ueshi-bjerget, hvor der er vandreruter til borgen.

Total Page Visits: 253 - Today Page Visits: 1