Bitchu Matsuyama-borgen

Bitchu Matsuyama-borgen

Matsuyama-borgen bliver tit forvekslet med en borg af samme navnShikoku og har derfor fået navnet Bitchu Matsuyama-borgen, men den er også kendt som Takahashi-borgen, idet den ligger i byen Takahashi i Okayama-præfekturet. Der er tale om en af Japans 12 originale borge, der blev grundlagt tilbage i 1240 på et nærliggende bjerg, men i 1331 blev en ny version opført på stedet, hvor den nuværende borg ligger. Denne har dog undergået store forandringer gennem tiden, hvor bygninger både er blevet udstykket og skiftet ud, men et træk, der dog er blevet bevaret, er højden på hovedbygningen, der kun er på to etager, idet borgen er bygget på et bjerg, hvorfra der er udsigt ud over området, således at det ikke var nødvendigt at bygge en højere bygning.

Borgen befinder sig i 430 meters højde og er dermed den højest beliggende borg i Japan og samtidig en af de mest besværlige at komme frem til. Som besøgende skal man vandre et langt stykke op langs bjergsiden for at komme frem til borgen, der nu fungerer som et museum. Beliggenheden er muligvis også forklaringen på, at borgen fik lov at stå, da man i 1800-tallet begyndte at rive mange af Japans borge ned, for selvom mange af Bitchu Matstuyama-borgens strukturer godt nok blev jævnet med jorden, så valgte man at efterlade de tilbageværende bygninger, som derefter begyndte at forfalde. Først i 1929 besluttede de lokale at iværksætte en restaurering af borgen, der siden har gennemgået massiv vedligeholdelse, så resterne af den nu fremstår intakt.

Den nærmeste station er Bitchu Takahashi station, hvorfra der er 1,5 kilometers gang til foden af bjerget, som borgen ligger på. Herfra er der yderligere en times vandring frem til borgen.

 

Total Page Visits: 409 - Today Page Visits: 1