Kurushima Kaikyo Ohashi

Kurushima Kaikyo Ohashi

Kurushima Kaikyo Ohashi er ikke blot én, men tre sammensatte hængebroer, der tilsammen udgør verdens længste hængebrosystem med en samlet længde på 4.015 meter. Eftersom broen består af tre spænd, så anses den ikke for at være en separat hængebro, og hvis den var, ville det i så fald være verdens længste. Det første spænd har en længde på 600 meter, det andet spænd har en længde på 1.020 meter, og det tredje spænd har en længde på 1.030 meter. Broen har i alt seks pyloner med en maksimal højde på 178 meter.

Opførelsen af Kurushima Kaikyo Ohashi begyndte i 1988, og broen stod færdig i 1999 i forbindelse med åbningen af Shimanami Kaido, der er en motorvejstrækning, som forbinder Honshu med Shikoku via seks øer, hvor man skal krydse syv broer. Kurushima Kaikyo Ohashi forbinder Shikoku med øen Oshima og er således enten den første eller sidste bro, man passerer på Shimanami Kaido, som egentlig er tiltænkt cyklister, og derfor er der på Kurushima Kaikyo Ohashi også cykelstier i hver side, som gående også må benytte sig af, mens der midt på er i alt fire vognbaner. Kurushima Kaikyo Ohashi blev opført over en række mindre øer, og den blev endda bygget oven på øen Umashima, som man kan køre ned på fra selve broen.

Der er gode muligheder for at betragte Kurushima Kaikyo Ohashi fra både Shikoku og Oshima, og på Shikoku ligger Hashima station cirka to kilometer fra broen.

Total Page Visits: 293 - Today Page Visits: 1