Metsä

Metsä

Metsä er en temapark beliggende ved Miyazawako-søen i Saitama-præfekturet, hvor nordisk kultur og livsstil er i fokus - metsä er nemlig det finske ord for skov. Parken består af to sektioner: Metsä Village og Moomin Valley Park. Metsä Village åbnede i 2018 og er gratis at besøge. Hér har folk mulighed for at opleve og engagere sig i nordisk kultur ved blandt andet at besøge restauranter, hvor der serveres skandinaviske retter såsom smørrebrød, eller man kan tage på indkøb og erhverve sig produkter fra Norden. Metsä Village har overordnet set til formål at skabe en følelse af, at man som gæst befinder sig i Norden, og i den sammenhæng spiller konceptet "hygge" en helt særlig rolle, idet det er meningen, at folk skal komme her for at slappe af og bare nyde stemningen, idet man i parken er af den overbevisning, at det er dette, der medfører lykke, hvilket de nordiske lande er kendte for.

Fra Metsä Village kan man fortsætte videre til Moomin Valley Park, der åbnede i 2019. Dette er som navnet antyder en temapark dedikeret til Mumitroldene - en bogserie skrevet af den finske forfatter Tove Jansson. Moomin Valley Park er en kopi af Mumidalen og den første Mumi-temapark, der er åbnet uden for Finland. Hér kan man blandt andet besøge Mumifamiliens hus og opleve skuespillere, som spiller karaktererne fra universet, ligesom her er et museum dedikeret til Tove Jansson og hendes figurer.

Her er ingen store forlystelser, men derimod aktiviteter, der skal få de besøgende til at interagere med deres omgivelser, præcis som Mumitrolden og hans venner gør. Denne del af Metsä-parken indeholder også restauranter samt souvenirbutikker, hvor man kan købe Mumi-merchandise, men i modsætning til Metsä Village, så skal man dog købe billet for at få adgang til Moomin Valley Park, og i selve parken skal man endda også betale for nogle af attraktionerne.

Der er ingen station i nærheden af Metsä, men der går dog busser til parken fra Hanno station og Higashi Hanno station, og turen dertil tager et kvarter.

Total Page Visits: 404 - Today Page Visits: 1