Universal Studios Japan

Universal Studios JapanUniversal Studios Japan er en forlystelsespark beliggende i Osaka. Parken åbnede i 2001 og var dermed den første Universal Studios Park i Asien. Med sine mere end 50 hektarer er det samtidig en af de største forlystelsesparker i Japan og den næstmest besøgte efter Disney Resort i Tokyo. Da Parken åbnede, var det dengang den forlystelsespark i verden, som hurtigst havde rundet 10 millioner besøgende. På bare det første år lagde mere end 11 millioner mennesker turen forbi, og i 2012 nåede man op over de 100 millioner. Parken kom desuden i Guinness Rekordbog i 2011, da man havde opstillet et juletræ med mere end 250.000 lys, hvilket altså var ny rekord.

Universal Studios parken tager som sådan udgangspunkt i franchises tilknyttet Universal Studios, men det er dog ikke noget, man begrænser sig til. For Japans vedkommende har man valgt at inddrage andre franchises såsom Godzilla, Hello Kitty, Harry Potter, Final Fantasy, Spiderman og Terminator. Der er først og fremmest tale om en forlystelsespark, hvor besøgende kan prøve forskellige attraktioner, der indebærer alt fra rutsjebaner til karruseller, men herudover er der også mulighed for at bo på hoteller, se film i biografer og spise på restauranter, ligesom man kan nyde gåture i parker. Universal Studios Japan er opdelt i ni sektioner, der beskæftiger sig med hvert sit tema: Hollywood, Jurassic Park, Minion Park, Waterworld, San Francisco, The Wizarding World of Harry Potter, Universal Wonderland, Amity Village og New York. En ny Nintendo-sektion er desuden under opbygning og vil efter planen åbne i 2020. De fleste attraktioner er faste, men der opføres også midlertidige forlystelser, som kun er oppe i en begrænset periode.

Universel Studios Japan ligger kun fem minutters gang fra Universal City Station. De to steder er forbundet via et treetagers indkøbscenter kaldet Universal CityWalk Osaka. 

 

Total Page Visits: 531 - Today Page Visits: 1