Yakushima

Yakushima

Yakushima er navnet på en ø i ø-gruppen Osumi syd for Kyushu. Øen er lidt over 500 kvadratkilometer stor og er hjemsted for omkring 13.000 mennesker, mens ca. 300.000 besøger øen hvert år. Den største by på øen hedder ligeledes Yakushima.

Yakushima har en unik natur, som i 1993 gjorte, at knap 11.000 hektarer, svarende til 21% af øen, blev optaget på UNESCOs liste over verdensarv. Selvom øen har været beboet siden Jomon-perioden, der er Japans tidligste periode, så fremstår store dele af skovnettet uberørt, hvilket giver en subtropisk og nærmest fortidig stemning. Dette skyldes ikke mindst, at træfældning på øen blev gjort forbudt i 1960, hvor man også begyndte at genplante de træer, der gennem tiden var blevet fældet. Øen huser dog stadig nogle af Japans ældste træer, som er over 1000 år gamle, og det ældste kan sågar være over 7000 år gammelt, idet det kan dateres tilbage til Jomon-perioden og derfor hedder Jomonsugi (sugi er det japanske ord for ceder). Dette og mange andre af Yakushimas ældste træer har særprægede faconer, hvilket muligvis er forklaringen på, at man før i tiden har valgt at lade dem være. 

På Yakushima befinder sig høje bjerge, der i samspil med det omkringliggende hav fører til, at der forekommer regnbyger stort set dagligt på øen, og den høje fugtighed er forklaringen på, at store dele af skovene er beklædt med grønt mos. Øen er i dag hjemsted for omkring 1900 plantearter, 150 fuglearter og 16 forskellige typer af pattedyr. Det er muligt at udforske dele af Yakushimas skove på etablerede vandringsruter, der nogle steder består af gangbroer, som man ikke må forlade. Dette er selvfølgelig for at bevare det naturlige miljø, og visse dele af øen er af samme grund lukket af for offentligheden.

For at komme til Yakushima skal man rejse med enten fly eller båd. Der er flyafgange til Yakushima fra henholdsvis Osaka, Fukuoka og Kagoshima. Fra Kagoshima kan man desuden sejle til øen med færger og hurtigbåde, og der er også forbindelser til naboøerne.

Læs en detaljeret vejledning til Yakushima HER.

Total Page Visits: 950 - Today Page Visits: 1