Bunshokan

Bunshokan

Bunshokan ligger i byen Yamagata og er det populære navn for den bygning, der nu om dage huser Yamagata Prefectural Folk Museum, der som navnet antyder, er et museum dedikeret til Yamagata-præfekturets kultur og historie. Det er imidlertid selve bygningens arkitektur og indretning, som de fleste kommer for at se, eftersom der er tale om en bygning, som blev opført i 1916 som en erstatning for det tidligere rådhus, hvor Yamagata-præfekturets administrative enhed holdt til. Bunshokan fungerede herefter som et rådhus frem til 1975, hvor man valgte at flytte til en nyere og moderne bygning, mens Bunshokan herefter blev omdannet til et kommunekontor.

Først i 1995 blev bygningen omdannet til et museum, og den er i dag åben for offentligheden, som både kan beundre dens ydre og indre, der anses for at være et pragteksempel på den vestligt inspireret nybarok-stil, som prægede opførelsen af japanske bygninger i begyndelsen af 1900-tallet. Af den grund har Bunshokan også fået status som en kulturskat. Indvendigt består museets "udstillinger" hovedsageligt af en traditionel indretning med møblement, som hørte tiden til, dengang bygningen blev opført.

Bunshokan ligger 1,5 kilometer fra Kita-Yamagata station, mens der er yderligere nogle hundrede meter fra Yamagata station.

Total Page Visits: 144 - Today Page Visits: 1