Fukui Dinosaur Museum

Fukui Dinosaur Museum

I Fukui-præfekturet i Chubu-regionen har man fundet nogle af de bedste dinosaurfossiler i Japan, og derfor opførte man i år 2000 et museum dedikeret til fortidens skabninger i byen Katsuyama, hvor Japans største udgravningsfaciliter befinder sig. Fukui Dinosaur Museum er på 30.000 kvadratmeter og er dermed det største dinosaurmuseum i Japan og samtidig blandt de tre mest populære i verden, hvilket både skyldes dets design og mængden af udstillinger, der inkluderer skeletter fra både dinosaurer, fisk, pattedyr og fugle, der alle er uddøde.

Museet er på fire etager. I stueetagen ligger hovedudstillingen kaldet Dinosaur World, hvor animatroniske dinosaurer står placeret sammen med 40 ægte fossiler fra forskellige dinosaurer - heriblandt arter, hvis knogler kun er fundet i Fukui. I resten af museet har besøgende mulighed for at nærstudere fossiler på egen hånd, ligesom man bag et vindue kan se, hvordan rigtige arkæologer arbejder. Skiltning, videoklip og interaktivt udstyr fungerer desuden som læringsmateriale, der blandt andet sætter de besøgende ind i, hvordan dinosaurer udviklede sig til fugle. I museets souvenirbutik er det muligt at købe alt muligt dinosaurmerchandise.

Fukui Dinosaur Museum ligger cirka 3 kilometer fra Katsuyama station, hvorfra der går busser til museet et par gange i timen.

 

Total Page Visits: 385 - Today Page Visits: 1