Hida-landsbyen

Hida-landsbyen

På trods af navnet er Hida-landsbyen ikke en landsby, men derimod et udendørs museum bestående af traditionelle bygninger, der er blevet hentet til fra alle egne af den tidligere Hida-provins i Gifu-præfekturet med det formål at sikre deres bevarelse. Der er altså tale om en konstrueret landsby, hvor der derfor ikke bor nogen mennesker, men de ansatte, der blandt andet sørger for at passe marker, gør dette på traditionel vis i traditionelle klæder for at give stedet en så autentisk stemning som muligt. Museet blev etableret i 1971 og består af omkring 30 forskellige bygninger, der er mellem 100 og 500 år gamle, som besøgende ikke kun har mulighed for at betragte disse udefra, idet man ligeledes kan begive sig ind i dem og  se, hvordan folk i det feudale Japan boede.

Mest interessant er nok arkitekturen, som alene giver et unikt indblik i fortidens levevis, men besøgende kan også komme i personlig kontakt med denne via et tilhørende snedkerværksted, hvor man kan deltage i workshops og fremstille genstande af træ, som man kan tage med hjem som en souvenir. De mest populære bygninger er de stråtækte bondehuse, der minder om dem, man kan se i den nærliggende landsby Ogimachi i Shirakawa-go, fordi det simpelthen er hér, de er blevet relokaliseret fra.

Hida-landsbyen ligger 2,5 kilometer fra Takayama station, hvorfra der er en halv times tid til fods. Der går dog busser til museet fra stationen, og disse klarer turen på 10 minutter.

 

Total Page Visits: 532 - Today Page Visits: 1