Kiyotsu Gorge Tunnel

Kiyotsu Gorge Tunnel

Kiyotsu-kløften i Niigata-præfekturet er kendt for sin smukke natur og er derfor blandt Japans bedste kløfter. Kløften tiltrak derfor mange besøgende, som kom for at nyde det prægtige landskab på en udkigspost langs en klippevæg, men i 1988 resulterede et stenskred i et dødsfald, hvorefter stedet blev spærret af. I flere år var det derfor ikke muligt at betragte Kiyotsu-kløften fra sikker grund, indtil det blev besluttet at opføre en 750 meter lang tunnel med åbne udkigsposter, så man fra disse kunne nyde udsigten og samtidig forblive i sikkerhed fra stenskred.

Arbejdet på tunnelen begyndte i 1992, og den stod færdig i 1996, hvor det dog var almindelig tunnel, der gav en lidt dyster stemning. Den er derfor blevet forsynet med udstillinger, der fortæller om Kiyotsu-kløftens natur, og i 2018 blev det så besluttet at indgå et samarbejde med kunstneren Ma Yansong, der har gjort de fire udkigsposter til kunstinstallationer, hvor man på forskellig vis kan nyde udsigten som en integreret del af tunnelen. Ma Yansong har eksempelvis gjort brug af spejleffekter, lys og mønstre til at skabe visuelle virkemidler, som har været med til at trække besøgende til tunnelen, efter at billeder fra denne har spredt sig på sociale medier. Faktisk er den blevet så populær, at det på visse dage er nødvendigt at forudbestille billetter.

Der går busser til Kiyotsu-kløften fra Echigo Yuzawa station, men fra stoppestedet er der en halv times gang til tunnelen.

Total Page Visits: 157 - Today Page Visits: 1