Shoji Ueda Museum of Photography

Shoji Ueda Museum of Photography

Shoji Ueda var en japansk fotograf, der blev kendt for sin surrealistiske stil med brug af ellers realistiske elementer, hvor komposition og vinkler skabte både illusioner og abstrakte motiver, der gav Uedas billeder en helt særlig stemning, der harmonerede med hans brug af sort/hvid-billeder. Shoji Ueda kom fra Tottori-præfekturet, hvor størstedelen af hans billeder blev taget, så i 1995 valgte man at åbne et museum ved navn i hans ære, hvilket skete fem år før hans død, så han selv nåede at opleve museet, der ikke blot udstiller Shoji Uedas værker, idet bygningen ligeledes er et arkitektonisk kunstværk med flere avant garde elementer.

Shoji Ueda blev blandt andet kendt for sin brug af bowlerhatte, så museet er kendt for at have en sådan, der ser ud til at svæve over Daisen-bjerget, som kan ses i horisonten, hvilket blot er et eksempel på en af den type optiske illusioner, som Ueda skabte med sine fotografier.

Shoji Ueda Museum of Photography ligger 3 kilometer fra Kishimoto station. Fra Yonago går der dog en bus til et stoppested nær museet, som ligger 15 minutters gang væk.

Total Page Visits: 118 - Today Page Visits: 1