teamLab Planets TOKYO

teamLab Planets TOKYO

teamLab er en kunstnergruppe, som udgøres af både kunstnere, programmører og forskere, der har samarbejdet for at skabe forskellige betagende visuelle oplevelser, der bliver udstillet på museer rundt omkring i verden. I 2018 blev det så besluttet at skabe et permanent et af slagsen, da teamLab Borderless slog dørene op i Tokyo, og dette blev inden længe det mest besøgte museum i verden. Samme år åbnede man ligeledes teamLab Planetes, der havde en mere interaktiv tilgang til udstillingerne, idet gæsterne i højere grad bliver sat til at interagere med værkerne, når de begiver sig igennem de to sektioner - en vand-sektion og en have-sektion.

Ved indgangen bliver man som besøgende bedt om at smide skoene, fordi man i nogle af afdelingerne skal begive sig igennem vand, og derfor er man også nødt til at trække sine bukser op, hvis man da ikke er iført shorts, som man dog kan låne på museet. Hér begiver man sig igennem mørke gange fra den ene udstilling til den anden, hvor både fysiske genstande og digitale billeder udgør de interaktive værker, hvor brugen af spejle, lys og musik er gennemgående. I have-sektionen er der sågar levende blomster, man som besøgende dog ikke må røre ved.

I 2022 måtte teamLab Borderless lukke, men det blev besluttet at genåbne museet et nyt sted i Tokyo. Det var planen at teamLab Planets skulle lukke samme år, men lukningen blev i stedet udskudt til 2027.

teamLab Planets ligger lige ved siden af Shin-Toyosu station.

Total Page Visits: 128 - Today Page Visits: 1