Abukumado-grotten

Abukumado-grotten

Abukumado-grotten er en cirka 3 kilometer lang kalkstensgrotte beliggende i Fukushima-præfekturet. Grotten blev først opdaget i 1969, men den er siden blev udforsket, og der er nu blevet anlagt et stisystem og opsat farvede projektører, så det er muligt for besøgende at tage på rundtur i de 800 meter af grotten, som er åben for offentligheden. Abukumado-grotten blev dannet af undervandsstrømme for mere end 80 millioner år siden, men er siden da blevet skubbet op på land og er i dag en del af en bjergkæde. I grotten finder man mange særprægede klippeformationer, som har fået navne efter det, de ligner, men Abukumado-grotten er nok mest kendt for sine talrige stalagmitter, som er omvendte drypsten, der er vokset op nedefra, efter nedsivende grundvand har optaget mineraler, som har samlet sig på det sted, hvor dråberne gennem tusinder er af år er landet. Det har for eksempel ført til den to meter høje søjle kaldet Christmas Tree, som efter sigende skulle være den største af sin slags i Asien. Grotten har en fast temperatur på omkring 15 grader, hvilket gør den lun at opholde sig i om vinteren og kølig om sommeren.

Uden for grotten ligger en bjergside, hvor omkring 50.000 lavendler blomstrer om sommeren, og i januar måned holdes der typisk koncerter inde i grotten, hvor akustikken giver en helt særlig fornemmelse af musikken. Nogle gange er der tilmed kunstinstallationer, der er blevet integreret som en del af klippeformationerne.

Abukumado-grotten ligger temmelig afsides. Den nærmeste station er Kanmata station 3 kilometer borte, hvorfra det tager mellem 45 minutter til en time til fods. Alternativt kan en tur med taxi tage 20 minutter.

Total Page Visits: 586 - Today Page Visits: 1