Akiyoshido-grotten

Akiyoshido-grotten

Akiyoshido er en af Japans største kalkstensgrotter, men længden bliver hele tiden højere, fordi grotten endnu udforskes. Grotten blev nemlig opdaget for mindre end 100 år siden og er nu åben for offentligheden, som også har mulighed for at tage på rundtur i den. Det er dog kun muligt for besøgende at udforske en kilometer af den over 10 kilometer lange grotte, hvor der er blevet udgravet trapper og stier, ligesom der er blevet opsat projektører, så man kan beundre de mange formationer, som klipperne gennem millioner af år har antaget. Disse formationer har fået navne, alt efter hvad de ligner.

Vandet rinder ned over klipperne fra oven, for grotten befinder sig lige under Akiyoshidai, der er et plateau med Japans største koncentration af klippefremspring. Det er muligt for besøgende at tage en smutvej forbi det åbne landskab under et besøg i grotten, idet de to steder er forbundet med en elevator. Ellers kan Akiyoshido betrædes via to indgange, hvor der først skal købes billet. Udenlandske turister kan opnå rabat, hvis de viser deres pas. 

Grotten kan også beundres udefra, idet der ved den ene indgang befinder sig en lille sø med en stærk blå farve, hvilket skyldes mineraler, som løber ud fra grotten sammen med vandet. Akiyoshido ligger en times kørsel med bus fra Yamaguchi, hvor der er afgange cirka 8 gange om dagen.

 

Total Page Visits: 595 - Today Page Visits: 1