Hiraodai

Hiraodai

Hiraodai er et 12 kvadratkilometer stort plateau beliggende i Fukuoka-præfekturetKyushu, som blandt andet er kendt for at være et af de tre steder i Japan med den største koncentration af klippefremspring. Den blottede klippemasse er gennem tusindvis af år blevet nedbrudt af vind og vejr, der har frembragt et landskab med flotte klippeformationer, hvilket dog også har gjort det svært at befolke stedet, der derfor er endt med at blive en nationalpark. Denne er imidlertid åben for folk, og Hiraodai er især populær blandt vandrere og campister, men det er også muligt at beundre omgivelserne i bil, eftersom der er asfalterede veje i området. For at trække særligt familier til har man desuden opført aktivitetsområder, der inkluderer indkøbsmuligheder. Hiraodai bliver desuden anvendt som stenbrud, så uden for nationalparken kan man opleve menneskeskabte formationer i skikkelse af enorme fordybninger, hvor klippegrunden er synlig.

Hiraodai har ikke kun noget at byde på på landjorden, for i undergrunden findes nemlig en masse grotter, men på grund af fossilfund er flere af disse lukket af for offentligheden, der dog har adgang til et par stykker - heriblandt den 900 meter lange Senbutsu Shonyudo, der er blevet til af et underjordisk flodløb. 

De fleste vælger at tage til Hiraodai med bil eller motorcykel, da der ikke er nogen offentlig transport til stedet. Alternativt kan man tage en taxa fra Ishiharamachi station 7 kilometer derfra.

Total Page Visits: 292 - Today Page Visits: 1