Miharu Takizakura

Miharu Takizakura

Miharu Takizakura er navnet på et Japans tre bedste kirsebærtræer og bliver af mange betragtet for at være det allerøverste på listen. Træet er over 1000 år gammelt og er omkring 12 meter højt med en stammeomkreds på 9,5 meter. Dets grene spænder henholdsvis 22 og 18 meter. Miharu Takizakura er beliggende i landsbyen Miharu i Fukushima-præfekturet, hvor der bor under 20.000 mennesker. Hver år kommer der dog op mod 300.000 mennesker til byen for at se det berømte kirsebærtræ blomstre, hvilket typisk foregår i den sidste halvdel af april. Der er blevet opsat hegn rundt om træet, så besøgende kan ikke komme helt tæt på, men er derimod nødt til at beundre det på afstand. Der er desuden blevet placeret projektører, som oplyser træet om aftenen.

På grund af træets alder er det meget følsomt over for vejret, og man vil derfor opleve, at mange af dets grene bliver holdt oppe af pæle. Dette skyldes blandt andet, at nogle grene knækkede af grundet vægten fra nyfalden sne tilbage i 2005. Miharu Takizakura slap dog heldigt fra jordskælvet og tsunamien i 2011. Eftersom det ligger under 100 km. fra atomkraftværket i Fukushima, oplevede man dog et drastisk fald i antallet af besøgende, da træet blomstrede en måned efter ulykken, der siden har ført til, at et større område i Fukushima-præfekturet er blevet lukket af for offentligheden. 

Miharu Takizakura ligger ret isoleret, idet det befinder sig 6 kilometer fra Miharu centrum. For at komme dertil kan man tage en bus fra Miharu station, hvilket tager omkring en halv time.

Total Page Visits: 757 - Today Page Visits: 1