Ryusendo-grotten

Ryusendo-grotten

Ryusendo-grotten ligger i Iwate-præfekturet og er en af Japans tre største kalkstensgrotter. Der er dog ingen der ved, hvor lang grotten egentlig er, idet man kun har udforsket den de sidste 100 år og indtil videre tilbagelagt 3,5 kilometer ud af de mere end 5 kilometer, som man regner med at grotten kan vise sig at være. 700 meter af Ryusendo-grotten er i dag åben for offentligheden - altså en meget lille del, men ikke desto mindre er dette nok til at byde de besøgende på mange fascinerende syn i form af klippeformationer og underjordiske søer med krystalklart vand, der løber gennem grotten. Dette har desuden været medvirkende til, at man har måttet anlægge et hævet stisystem med broer og trapper, der samtidig gør det muligt for gæster at komme helt tæt på klipperne. Nogle steder har man sågar et direkte udsyn ned til flere meter dybe afgrunde.

Grotten er lyst op i forskellige farver, og selv vandet fremstår oplyst. Blandt de fire underjordiske søer i grotten finder man blandt andet den dybeste i Japan på 120 meter, men denne er dog ikke åben for offentligheden, da den befinder sig for langt inde i grotten. I nærheden af Ryusendo-grotten ligger Ryusen Shindo, hvilket er en ekstra grotte, der blev opdaget i 1967. Denne fungerer i dag som et museum.

Der er ingen togstation i nærheden af Ryusendo-grotten. Der går dog busser til grotten fra både Morioka station og Omoto station et par gange i løbet af dagen. Turen fra Morioka tager liger over to timer, mens den fra Omoto kun tager 25 minutter.

Total Page Visits: 389 - Today Page Visits: 1