Shiroyone Senmaida

Shiroyone Senmaida

Shiroyone Senmaida er navnet på omkring 1000 små rismarker beliggende i Shiroyone på Noto-halvøen i Ishikawa-præfekturet - senmaida betyder direkte oversat 1000 rismarker. Rismarkerne befinder sig i såkaldte terrasser på en forhøjning langs kysten og er blandt de mest populære syn på Noto-halvøen, der ellers er kendt for sin uberørte natur, hvor Shiroyone Senmaida må siges at være en kontrast til denne, idet rismarkerne er menneskeskabte og vedligeholdes med håndkraft af de lokale bønder. Rismarkerne har en samlet størrelse på knap 4 hektar, og det er både muligt for besøgende at betragte dem på afstand som et landskab, ligesom man kan gå rundt blandt dem på et lille stisystem.

Rismarkerne er et besøg værd året rundt, for om vinteren ligger der ofte sne på dem, mens det om foråret er populært at nyde synet af solnedgangen, der genspejles på de nøgne marker med vand. Om sommeren er markerne derimod grønne, når de er fulde af risplanter, og for at trække besøgende til om efteråret efter høsten har man valgt at forsyne markerne med LED-lys, så de fremstår oplyste i forskellige farver om aftenen, når mørket falder på. Det er tilmed muligt at blive viet ved rismarkerne, da det også er et populært sted at afholde traditionelle bryllupper. 

Der er ingen togstation i nærheden af Shiroyone Senmaida, men der går dog busser direkte til rismarkerne fra Wajima, hvor man også kan komme til med bus fra Kanazawa eller Noto Lufthavn.

Total Page Visits: 505 - Today Page Visits: 1