Funabashi Andersen Park

Funabashi Andersen Park

Funabashi Andersen Park er en 300.000 kvadratmeter stor temapark dedikeret til ingen ringere end H.C Andersen. Parken befinder sig i byen Funabashi vest for Tokyo og indeholder blandt andet Japans største atletikbaner, campingområder, blomsterhaver, en børne-zoo og et sted kaldet Eventyrbakken, hvor man finder en kopi af et fynsk bondelandskab fra 1800-tallet med en dertilhørende gammeldags vindmølle. Her er også et rødt bindingsværkshus med en restaurant og en statue af H.C Andersen. Parken åbnede oprindeligt i 1987 under navnet One Park Kingdom og blev først dedikeret til H.C. Andersen 1996. Dette skyldes, at Funabashi og Odense er venskabsbyer, så parken blev altså tilegnet H.C. Andersen for at fejre og styrke forholdet mellem de to byer.

Funabashi Andersen Park er primært henvendt børnefamilier, men aktivitetsområderne gør det også muligt for voksne at kunne more sig, og som dansker kan man oven i købet få muligheden for at opleve et stykke af Danmark i Japan - også i parkens souvenirbutik, hvor man kan købe danske produkter. Der er ikke tale om en forlystelsespark, så underholdningsmulighederne består blandt andet af legepladser og et vandland, mens man generelt blot kan tage på opdagelse i de parklignende omgivelser, der tager sig bedst ud i sommerhalvåret.

Parken befinder sig imidlertid langt fra den nærmeste togstation, så den nemmeste måde at komme dertil er med bil. Der går dog busser fra Misaki station, og turen til parken tager en halv times tid. På trods af sin belliggenhed er Funabashi Andersen Park imidlertid en af Japans og sågar Asiens mest populære temaparker.

 

Total Page Visits: 1389 - Today Page Visits: 1