Makomanai Takino Cemetery

Makomanai Takino Cemetery

Uden for Sapporo ligger Makomanai Takino Cemetery, hvilket er et enormt gravsted med mere end 35.000 gravpladser, der blandt andet også inkluderer en dyrekirkegård. Som besøgende har man mulighed for at gå rundt blandt disse gravsteder, der er placeret i symmetriske mønstre i parklignende omgivelser, som strækker sig over et gigantisk område, men Makomanai Takino Cemetery trækker imidlertid også mange turister til, fordi man her finder en tro kopi af Stonehenge i sin originale form, ligesom stedet er kendt for sine cirka 40 Moai-statuer, der er kopier inspireret af dem, som befinder sig på Påskeøerne. Disse befinder sig på række ved indgangen til Makomanai Takino Cemetery, hvor der i 2016 blev tilføjet endnu en unik attraktion, da arkitekten Tadao Ando opførte en hul gravhøj med en 13 meter høj Buddha-statue i midten, hvis hoved stikker frem i toppen, så det kun er denne del af statuen, som er synlig udefra.

Med til gravhøjen hører en bygning, der fungerer som en åben udstilling, som dokumenterer gravhøjens tilblivelse, ligesom der i denne ligger en kunstig sø. Det er muligt at træde ind i gravhøjen, så man kan bede til den store Buddha, der før i tiden stod på åben grund, før gravhøjen blev opført som et gigantisk kunstværk.

Den station, der ligger nærmest Makomanai Takino Cemetery er Makomanai station omkring 10 kilometer væk. Herfra går der dog busser direkte indgangen alle ugens dage.

Total Page Visits: 475 - Today Page Visits: 1