Omoro botanisk have

Omoro botanisk have

Okinawa ligger Omoro botanisk have, hvilket er en fire hektar stor botanisk have bestående af både udendørs arealer og bygninger såsom drivhuse, hvor man blandt andet finder en samling på hele 2.000 orkideer fordelt på mere end 100 forskellige arter. Men herudover er der naturligvis også mange andre planter, som besøgende kan nyde synet af året rundt, idet det subtropiske klima gør det muligt at opretholde diversiteten året rundt, så her både er træer, blomster, urter og andre planter, hvoraf flere af disse kun findes på Okinawa, så den botaniske have dermed også er med til at sikre bevarelsen af disse.

Omoro botanisk have åbnede i 1980 på grunden, hvor man i 1975 afholdt verdensudstillingen. Havens vartegn er desuden Tropical Dream Center, der nærmest minder om en historisk ruin, hvor man eksempelvis finder et 36 meter højt observatorium, som blev opført i 1986. Dette minder mest af alt om en gigantisk bryllupskage, men er sådan set en enorm spiraltrappe, der gør det muligt at nyde synet ud over haven såvel som havet og de omkringliggende omgivelser fra toppen.

Omoro botanisk have ligger på Motobu-halvøen over 15 kilometer fra Nago centrum. Man kan dog komme dertil med bus fra Nago, hvilket tager lidt under en time. Der går også hurtigbusser til akvariet fra Naha, hvilket dog er en tur på to timer.

Total Page Visits: 95 - Today Page Visits: 1