Achi

Achi

Den lille landsby Achi i Nagano-præfekturet er af det japanske miljøministerium blevet udnævnt som værende det bedste sted i Japan, hvor man kan nyde synet af stjernehimlen, og Achi er derfor også kendt som Hoshi no Mura - Stjernelandsbyen. Achi er nemlig omgivet af bjerge, hvilket er med til at begrænse lysforureningen for omkringliggende byer, og på en skyfri dag er der derfor gode muligheder for at betragte mælkevejen på nattehimlen.

I Achi ligger skiresortet Heaven Sonohara og fra dette kan man tage på daglige gruppeture med svævebane til det observationsområde, hvorfra stjernehimlen er klarest. Her ligger blandt andet en cafe, ligesom der stilles teleskoper til rådighed, men det er dog kun fra april til oktober, der uregelmæssigt er åbent for besøgende, og så er det desuden kun muligt at opholde sig på observationsområdet i en begrænset periode om aftenen, hvor rundturen typisk starter ved 18-tiden, når svævebanen åbner, og slutter klokken 20.30, når turen går ned igen.

Når alle deltagere er ankommet til observationsområdet, bliver der slukket for al lys klokken 20, og et kollektivt stjernekiggeri finder derfor sted i en halv time. Der tilbydes imidlertid også såkaldte Paradise Night Tours, der finder sted umiddelbart efter, hvor der slukkes for lyset i en halv time fra klokken 22.15. I vinterhalvåret lægger Achi grund til forskellige arrangementer, hvor det primært er lys, der er i fokus.

Det er dog ikke muligt at komme til Achi med offentlig transport sent på aftenen, så de fleste, der besøger området kommer i bil, eller bor på de nærliggende hoteller, hvor der stilles busser til rådighed. For at komme til Achi med offentlig transport kan man tage toget til enten Iida station eller Kamisuwa station, hvorfra der går busser til Achi. Fra Iida station tager turen kun en halv time, mens den fra Kamisuwa tager halvanden time.

Total Page Visits: 493 - Today Page Visits: 1