Sandbade i Ibusuki

Sandbade i Ibusuki

I Kagoshima-præfekturet ligger byen Ibusuki, der er kendt for sine varme kilder. Mange japanere kommer derfor dertil for at bade i disse, men byen er imidlertid kendt for en helt anden type bad - nemlig sandbad. Grundet de varme kilder er jorden i Ibusuki nemlig varmere end normalt, og det har i århundreder været en tradition, at man kan blive gravet ned og på den måde få kroppen varmet op på naturlig vis. I dag er disse sandbade blevet et slags velværefænomen, som turister strømmer til byen for at prøve, selvom der faktisk ikke er noget videnskabeligt belæg for, at sandbade har nogen gavnlig effekt, udover at de opvarmer kroppen.

Det er flere steder i Ibusuki, hvor man kan prøve sandbade, hvilket kan lade sig gøre både indendørs og udendørs. Et af de mest populære steder er langs kysten, hvor man kan blive gravet ned under åben himmel i det mørke sand, og hvis man besøger byen, kan man derfor opleve, at folk ligger begravet ved vandet med kun hovederne stikkende op. Man får dog en lille parasol til at skærme for solen, så man ikke bliver solskoldet, og så kan folk ellers bare ligge og slappe af i de ti minutter, et sandbad typisk varer. Temperaturen kan komme op over 50 grader, og derfor kan det virke opkvikkende med et sandbad, men for mange er det blot en unik oplevelse, de gerne vil prøve af. 

At købe et sandbad fungerer på samme måde, som når man skal bade i en varm kilde. Som gæst får man udleveret en yukata, som man kan iføre sig, ligesom man får et stillet et skab til rådighed, som man kan opbevare sine personlige ejendele i, men håndklæder skal man enten selv medbringe eller leje hos den pågældende udbyder. Da ens hænder ikke er fri, tilbyder ansatte også at tage billeder af en, imens man ligger begravet i sand.

Total Page Visits: 435 - Today Page Visits: 1