Jigenin-templet

Jigenin-templet

Jigenin-templet ligger på Kannonyama-bjerget i byen Takasaki i Gunma-præfekturet. Her blev det antageligvis grundlagt i 1200-tallet, men alle kilder, som dokumenterede templets historie, gik dog tabt, da det brændte ned omkring år 1700. I dag består templet af flere bygninger, heriblandt en hovedbygning, der er forholdsvis ny, idet den blev opført i 1986, men det er dog en 42 meter høj Kannon-statue kendt som Byakue Daikannon som er den absolutte hovedattraktion. Ikke mindst fordi besøgende har mulighed for at bestige denne indvendigt og fra skuldrene nyde udsigten udover det omkringliggende landskab.

Kannon-statuen blev opført i 1932 med ønsket om at sætte lys i en verden præget af ufred, og det var dengang den største Kannon-statue i verden. Den er lavet af beton og har en vægt på 6000 tons. Fordi statuen befinder sig på et bjerg og samtidig er så høj, så er det også muligt at se den fra lang afstand, og den er derfor endt med at blive et symbol på Takasaki, som den kigger ned på. Indvendigt er den desuden dekoreret med Buddha-statuer.

Jigenin ligger afsides Takasakis bymidte, men fra Takasaki station går der dog busser til templet, og turen dertil tager 20 minutter.

Total Page Visits: 689 - Today Page Visits: 1