10 loppemarkeder i Tokyo

I Japan er loppemarkeder populære – både blandt japanere og udlændinge, idet man kan komme i besiddelse af gode ting for billige penge. Nogle steder bliver der jævnligt afholdt loppemarkeder med en begrænset gruppe af sælgere, men nu og da afholdes der også tørre arrangementer med hundredvis af handelsboder, hvor man kan gå på opdagelse i alt fra antikviteter til moderne teknologi. Særligt om foråret er det udbredt med store loppemarkeder i Tokyo, hvor man dog altid kan være sikker på at finde et loppemarked hvilket særligt gør sig gældende i weekenderne.

I Japan må man gerne prutte om prisen på loppemarkeder, og selv hvis sælgerne ikke forstår engelsk, så forstår de skrevne tal og kan altså sagtens finde ud af at forhandle. På loppemarkeder kan man imidlertid ikke være sikker på, at varer er ægte, så det anbefales, at man kun køber ting, fordi de falder i ens smag. Ligesom i andre lande er loppemarkeder i Japan nemlig et sted, hvor svindlere udnytter turister.

Dette er en liste over 10 udvalgte loppemarkeder, der jævnligt afholdes i Tokyo, med en beskrivelse af, hvor og hvornår de normalt finder sted. Loppemarkeder kan nemlig blive aflyst grundet uvejr, hedebølger, festivaler eller andre store arrangementer i området.

10: Antikmarkedet ved Hanazono-helligdommen

10 loppemarkeder i TokyoHanazono-helligdommen i Shinjuku lægger hver uge grund til et lille loppearked, hvor et par dusin sælgere opsætter deres boder, hvorfra de sælger mindre genstande og derfor ikke store objekter såsom møbler. Der er tale om et hyggeligt lokalmarked, hvor man måske ikke kan gøre de store og unikke fund, men om ikke andet kan få muligheden for at finde noget interessant til en god pris. Loppemarkedet afholdes kun i godt vejr, og eftersom Hanazono-helligdommen afvikler festivaler i løbet af året, så må loppemarkedet nu og da vige for disse.

Adresse: 5 Chome-17-3 Shinjuku, Shinjuku City, Tokyo 160-0022, Japan

Datoer: Hver søndag

Tid: Fra solopgang til solnedgang

9: Shibuya Antikmarked

10 loppemarkeder i TokyoDen anden og fjerde søndag i hver måned bliver der i Shibuya afholdt et lille antikmarked hvor mere end 70 sælgere opsætter deres boder, hvorfra de sælger genstande fra hele verden inden for vidt forskellige kategorier såsom kunst, beklædning og interiør. Eneste krav er, at der skal være tale om brugte genstande af god kvalitet, så man kan gøre mange forskellige fund. Markedet finder sted ved Bellesalle Shibuya Garden cirka en kilometer fra Shibuya station, og eftersom der er tale om et udendørs marked, kan det risikere at blive aflyst i dårligt vejr.

Adresse: 16 Nanpeidaicho, Shibuya City, Tokyo 150-0036, Japan

Datoer: Hver 2. og 4. søndag i måneden

Tid: 10.00 til 16.00

8: Loppemarkedet ved Gokokuji

10 loppemarkeder i TokyoI Bunkyo-distriktet ligger templet Gokokuji, der er kendt for at afholde et månedligt loppemarked, hvor omkring et halv hundrede sælgere opsætter stande på tempelgrunden og hér sælger ting af forskellig karakter. Det er dog traditionen, at majoriteten af disse er japanske antikviteter, og dette kan derfor være et godt sted at købe unikke souvenirs med en lang historie. Dog bliver loppemarkedet afholdt udendørs, så det kan risikere at blive aflyst i dårligt vejr, hvilket sågar kan ske flere måneder i træk, hvis man er uheldig.

Adresse: 5 Chome-40-1 Otsuka, Bunkyo City, Tokyo 112-0012, Japan

Datoer: Den anden lørdag i måneden

Tid: Fra solopgang til solnedgang

7: Loppemarkedet ved Arai Yakushi-templet

10 loppemarkeder i TokyoArai Yakushi-templet i Nakano-distriktet lægger hver måned grund til et loppemarked, der finder sted den første søndag i måneden – foruden januar, hvor loppemarkedet ikke afholdes, og da der er tale om et udendørs marked bliver det også aflyst i dårligt vejr. På loppemarkedet deltager mellem 50 og 100 sælgere, når de opsætter små boder, hvorfra de sælger forskellige typer af antikviteter – primært i den mindre afdeling, så man eksempelvis kan finde keramik, kunsthåndværk, dekorationsgenstande og tekstil, hvilket som regel er af japansk oprindelse.

Adresse: 5 Chome-3-5 Arai, Nakano City, Tokyo 165-0026, Japan

Datoer: Den første søndag i måneden

Tid: Fra solopgang til solnedgang

6: Aoyama Antikmarked

10 loppemarkeder i TokyoI bydelen Aoyama i Shibuya afholdes hver weekend et lille loppemarked med et halvt hundrede boder, hvor man kan købe forskellige typer af antikviteter, men der er dog også eksempler på varer af noget nyere dato. Det er ikke desto mindre et oplagt sted at gøre et godt fund, for dette er et af de få markeder, der også bliver afholdt i regnvejr, idet boderne er dækket til. I ekstremt dårligt vejr bliver loppemarkedet dog aflyst. Dette finder sted på pladsen foran United Nations University under en kilometer fra Shibuya station.

Adresse: 5 Chome-53-70 Jingumae, Shibuya City, Tokyo 150-0001, Japan

Datoer: Hver lørdag og søndag

Tid: 10.00 til 16.00

5: Akihabara UDX Loppemarked

10 loppemarkeder i TokyoBydelen Akihabara er kendt som den elektriske by grundet sine mange elektronikbutikker. Men herudover er Akihabara også populær blandt fans af japansk popkultur, idet mange butikker specialiserer sig i merchandise, og hver uge kan man også købe dette til rimelige priser på gaden, hvor et par dusin sælgere opsætter stande under en af broerne ved Akihabara station, hvor man kan spare penge på at købe helt nye produkter, hvilket inkluderer samlefigurer, videospil, udklædning og mangaer. Eftersom loppemarkedet befinder sig under en bro, afholdes det også i dårligt vejr.

Adresse: 4 Chome-14 Sotokanda, Chiyoda City, Tokyo 101-0021, Japan

Datoer: Hver lørdag, søndag og på visse helligdage

Tid: 11.00 til 18.00

4: Loppemarkederne ved Tomioka Hachimangu

10 loppemarkeder i TokyoTomioka Hachimangu er en shinto-helligdom, der årligt lægger grund til flere loppemarkeder, hvor man kan gøre forskellige slags køb. Hver 1., 2., 4. og eventuelt 5. søndag afholdes nemlig antikvitetsmarkeder, hvor man både kan erhverve sig japanske, orientalske og vestlige antikviteter i alverdens afskygninger fra dusinvis af sælgere, mens der den 15. og 28. afholdes mere almindelge loppemarkeder, hvor udvalget af varer er bredere og mere moderne. Da der er tale om et udendørs arrangement, kan det blive aflyst grundet dårligt vejr.

Adresse: 1 Chome-20-3 Tomioka, Koto City, Tokyo 135-0047, Japan

Datoer: 1., 2., 4. og 5. søndag + 15. og 28. i hver måned

Tid: Fra solopgang til solnedgang

3: Shinjuku Chuo Park Flea Market

10 loppemarkeder i TokyoVed siden af Tokyo Metropolitan Government Building ligger Shinjuku Chuo Park, hvor der en gang om måneden afholdes et stort loppemarked med over 100 stande. Dette afvikles den tredje lørdag i måneden, men da det foregår udendørs, kan det risikere at blive aflyst under dårligt vejr. Loppemarkedet er kun åbent for private sælger, som sælger brugte ting, men da der ikke er nogen overordnet regel for, hvad dette skal være, så spænder det bredt fra antikviteter til moderne effekter. Det minder derfor om et almindeligt loppemarked, hvor man kan gøre gode køb inden for forskellige kategorier.

Adresse: 2 Chome-11 Nishishinjuku, Shinjuku City, Tokyo 160-0023, Japan

Datoer: Den tredje lørdag i måneden

Tid: 9.00 til 15.00

2: Oedo Aktikmarked

10 loppemarkeder i TokyoOedo Antikmarkedet er det største og ældste antikmarked i Japan og finder sted ved Tokyo International Forum lige i nærheden af Tokyo station, hvor over 200 sælgere fra hele Japan møder op den 1. og 3. søndag i måneden. Hér kan man gå på opdagelse i de mange boder, der som navnet antyder er dedikeret til antikviteter – både japanske såvel som udenlandske af slagsen. Det drejer sig eksempelvis om keramik, redskaber, smykker og kimonoer. Da der er tale om et udendørs marked, kan det dog blive aflyst, hvis det er dårligt vejr, og loppemarkedet afholdes derfor ikke i august grundet varmen.

Adresse: 3 Chome-5-1 Marunouchi, Chiyoda City, Tokyo 100-0005, Japan

Datoer: 1. og 3. søndag i hver måned

Tid: 9.00 til 16.00

1: Tokyo City Loppemarked

10 loppemarkeder i TokyoDet største loppemarked i Tokyo består af flere hundrede boder og finder sted stort set hver weekend ved Oi-væddeløbsbanen i Shinagawa, hvor man kan erhverve sig alverdens effekter, lige fra antikviteter til samleobjekter og moderne produkter inden for kategorier som legetøj, beklædning og køkkenudstyr. Grundet de mange sælgere er loppemarkedet kendt for sine konkurrencedygtige priser, der giver anledning til gode køb, men da der er tale om et udendørs loppemarked, kan det blive aflyst i dårligt vejr.

Adresse: 2 Chome-1-2 Katsushima, Shinagawa City, Tokyo 140-0012, Japan

Datoer: Lørdag og søndag i hver måned

Tid: 9.00 til 14.30

Total Page Visits: 74 - Today Page Visits: 1